57 poze   3117 vizite

hormoni naturali de inradacinare

1.Ceai de Salcie (contine AUXIN )
Pasul 1.Aduna ramurile de salcie direct din pom prin taiere cu o pereche de foarfece ascutite.Fiecare crenguta ar trebui sa fie mai puţin de 1 cm diametru. Puteti folosi crengicazute, daca acestea sunt foarte proaspete.
Pasul 2.Jumuliti toate frunzele de pe ramurile de salcie si aruncati-le. Taiati fiecare ramura în bucati mici, de cativa centimetri lungime. Cu cat bucatile sunt mai scurte, cu atat maimult auxin va iesi din ele. Auxin este hormonul care incurajeaza cresterearadacinilor.
Pasul 3.Se fierbe o oala cu apa pe aragaz. Apa ar trebui să fie suficienta pentru a acopericomplet toate bucatile de creanga de salcie. Toarna apa peste bucatile de ramura desalcie si lasati sa stea peste noapte.Se pot fierbe bucatile de crengi timp de jumatate de ora. Apoi se lasa sa se raceasca peste noapte. In acest timp va iesi maximul de hormon de inradacinare din crengi inapa.O alta metoda este de a pune bucatile de crengi in apa caldutza si a le lasa 24 - 48 deore sa stea in apa mentinuta calduta.
Pasul 4.Cu o sita separati bucatile de creanga din oala si aruncati-le. Salvati ceaiul de salcieîntr-un flacon etans sau borcan cu capac. Se poate pastra 2 luni fara probleme in borcanul inchis ermetic.Se poate stabiliza adaugand miere sau zahar invertit, pentru a deveni mai aproape degel.
Pasul 5.Se scufunda butasii de plante in ceaiul de salcie si se lasa acolo pentru cateva ore pentru eficienta maxima. Nu puneti frunzele in apa salcie, doar partea de creangaunde vreti sa creasca radacini. Dupa inmuiere, acestea se scot si se planteaza inghiveci. Se urmaresc cu grija si se uda bine. Este bine de tinut intr-un mediu cu umiditate mare. Lumina nu trebuie sa fie foarte puternica.Se mai poate adauga vitamina B pentru cresterea eficientei gelului.O metoda buna de intarire a plantelor este de a pune in apa de udare o foarte mica cantitate de aspirina 1:10.000

2- Miere.
În 1,5 litri de apă se dizolvă 1 linguriță de miere, tulpina se plasează în soluție la o treime și este menținută timp de 12 ore.

3.- Cartofi.
Pentru înrădăcinare va fi potrivit un cartof de mari dimensiuni. Din el să îndepărtează cu grijă toți ochii, se face o tăietură și se introduce tulpina. Cu o udare suficientă ea va da repede rădăcini. Chiar și butașii care se înrădăcinează foarte greu, dau rădăcini, deoarece ei obțin din cartofi o mulțime de substanțe nutritive.


4- Suc aloe.
În apa cu butaș se adaugă 3-7 picături de suc aloe proaspăt. Acesta nu numai că accelerează apariția rădăcinilor, dar și stimulează sistemul imunitar al butașului.

5- Drojdie.
Se prepară o soluție de drojdie (100 mg per 1 l) și butașii sunt plasați pentru o zi, apoi ei se spală și se pun într-un recipient pe jumătate umplut cu apă.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.